Sint’s Schoenenhuis
Gratis jouw schoentje zetten in Stadshart Zoetermeer

De Sint wil de kinderen in Zoetermeer natuurlijk niet met lege handen, eh.. schoenen, achterlaten. Vandaar dat er in Stadshart Zoetermeer 14 dagen lang schoentjes kunnen worden gezet. Uiteraard volledig Coronaproof.

Van 20 november t/m 3 december worden twee leegstaande winkelpanden in het Stadshart omgetoverd tot Sint’s Schoenenhuis. Kinderen kunnen hier gratis hun schoentje zetten, en de dag erna deze mét cadeautje weer ophalen. Omdat Sinterklaas graag ziet dat we echt voorzichtig zijn, kan dit alleen als ouders een plekje voor de schoen reserveren. Ze kiezen dan bovendien een tijd waarop de schoen wordt gezet en weer wordt opgehaald. Terplekke zijn er speciale looproutes, mogen er maar een beperkt aantal kinderen tegelijk naar binnen en ziet de getrainde hostess erop toe dat alles goed verloopt. Ook wordt alles regelmatig gedesinfecteerd en zijn er materialen aanwezig om de handen te ontsmetten.

Het maken van mooie tekeningen wordt enorm gewaardeerd door de Sint. Sterker nog, hij moedigt het extra aan dit jaar. Elke dag wordt er één supercadeau in de schoen geplaatst van degene die de mooiste tekening heeft gemaakt. Overigens kan hier ook kans op worden gemaakt door de lekkerste wortels voor Ozosnel of een mooi gedicht voor de Pieten.

Van 20 november t/m 27 november zit Sint’s Schoenenhuis in de Passage tegenover de Perry Sport. Daarna, van 28 november t/m 3 december, verhuist het Schoenenhuis naar de Promenade 52 in de oude Sneakers.